Над 85% от хората не планират финансите си за повече от

...
Над 85% от хората не планират финансите си за повече от
Коментари Харесай

В условия на инфлация: Да харчим или да пестим


Над 85% от хората не възнамеряват финансите си за повече от 1 година. Пестенето е обвързвано с естествени дълготрайни цели. Инфлацията е доста заплашителен развой, подтиква хората да мислят повече. Тя изяжда нашите спестявания. Това разяснява Деян Василев от " Моите пари " за " Твоят ден " по Нова нюз.

Има значение и в какво влагаме средствата си. 

" Ако държим парите си в буркан, те ще бъдат изядени от инфлацията. Късите си пари хората би трябвало да държат в банки или в ликвидни средства. В кратковременен проект парите няма да донесат рентабилност. Ако едно домакинство има спешен фонд, е добре да влага парите си в капиталови принадлежности с висока предстояща рентабилност. Ако човек съумява да заделя 10-20% от приходите си, откакто натрупа спешен фонд, може да влага в акции за дълготрайни спестявания. Ако над 40% от приходите се внасят за заеми, би трябвало да светне алена кампичка ", акцентира специалистът.

Според него е добре човек да има заем, в случай че лихвата не се повиши. " Ипотечният заем при ниски лихви - за доста хора си заслужава вместо да живеят чартърен, да влагат в жилище. Ако човек влага по 100-200 лв. на американската борса, може да има облага и в по-дълъг интервал от време, да има рентабилност, която бие инфлацията ", съобщи Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР